Hämeen Kylätoiminnan Tiennäyttäjä 2017 on Jouko Lindroos Tammelasta

Jouko

Hämeen kylätoiminnan tiennäyttäjä 2017 Jouko Lindroos on pitkäaikaisella panoksellaan vienyt merkittävästi eteenpäin niin kylätoimintaa, Leader-toimintaa kuin maaseudun kehittämistä niin paikallisesti, seudullisesti, maakunnallisesti kuin valtakunnallisestikin. Jouko on aloitteellinen ja aina kannustava, todella laajat verkostot omaava kehittäjä ja laajakatseinen tiennäyttäjä, kylätoiminnan ja paikallisen kehittämisen arvon esille tuoja ja toiminnan käynnistäjä.

Joukon luottamustehtävät paikallistoiminnassa ja maaseudun kehittämisessä ovat moninaiset. Erityisesti Jouko on mestari vetämään ihmisiä mukaan toimintaan, osaten ottaa käyttöön kunkin osaamisen yhteiseksi eduksi.  Jouko laittaa itsensä likoon eri toimijoiden yhteensovittamisessa rauhallisesti ja rakentavasti. Leader-LounaPlussan puheenjohtajana hän on luotsannut Forssan seudun maaseutualueiden yhdistysten ja kylien yhteistyötä pitkäjänteisesti ja menestyksekkäästi, viimeisempänä ”lempivasikkanaan” Lasten maatalousnäyttely Mansikki.

Jouko on aikanaan ollut perustamassa Hämeen Kylät ry:tä 1998 ja LounaPlussa ry:tä vuonna 1999 sekä vaikuttanut molempien puheenjohtajana. Joukon päivätyö lehtorina Hämeen ammattikorkeakoulussa (HAMK) on mahdollistanut toimivan yhteistyön kyläyhdistysten, maaseudun paikallistoimijoiden ja HAMK:n opiskelijoiden kanssa. Jouko toimii valtakunnallisesti Maaseudun uusi aika -yhdistyksen hallituksessa tuomalla tutkijayhteisöön paikallisen kehittämisen ja ammattikorkeakoulujen näkökulmaa.

Lasten Maatalousnäyttely Mansikki -tapahtuma on Joukon lempilapsi tai ”lempivasikka”. Joukolle on tärkeää, että löydetään keinoja, miten kuluttajat ja perheet saadaan kosketuksiin nykymaatalouden, ruuantuotannon ja maaseudun monialaisuuden kanssa. Jouko on kehittänyt rautakankikävelyn.

Vesiensuojelutyö ja järvihankkeet ovat lähellä Joukon sydäntä. Hän on ollut rakentamassa Tammelassa järvien kunnostushankkeita ja osallistuu aktiivisesti Loimijoki-työryhmän. Lisäksi Jouko toimii aktiivisesti Lounais-Hämeen Rastissa ja vapaaehtoisten pelastuspalvelu VAPEPAssa.

 

twittergoogle_pluspinterestmailtwittergoogle_pluspinterestmail