Avoimet puutarhat houkuttelivat runsaasti vierailijoita

Vierailijoita Arboretum Magnoliassa tutustumassa muun muassa kuvan hemlokkeihin. Esittelijänä Suvi Pohjola-Stenroos kuva Timo Taulavuori Vierailijoita Arboretum Magnoliassa tutustumassa muun muassa kuvan hemlokkeihin. Esittelijänä Suvi Pohjola-Stenroos kuva Timo Taulavuori

Jo kuudennen kerran järjestetty Avoimet puutarhat -tapahtuma houkutti viime sunnuntaina (2.7.2017) kymmeniä tuhansia kävijöitä tutustumaan yksityisiin ja yhteisiin puutarhoihin. Kaunis sää ja keskikesän runsas kukinta olivat päivän kohokohtia.

Puutarhaliiton arvion mukaan vierailuja oli yli 60 000 yhteensä lähes 550 kohteessa.  Puutarhoja oli avoinna Rovaniemeltä Hankoon sekä Itä-Suomesta länteen. Teemoina olivat kastelu, lannoitus ja puutarhan merkitys hyvän mielen tuojana.

Sateet ja viileys lisänneet vihreyttä

Poikkeuksellisen alkukesän vuoksi Etelä-Suomessa oli nähtävillä samanaikaisesti sekä ensimmäisiä pioneja kukassaan, että kukintaansa lopettelevia alppiruusuja. Pohjois-Suomessa alkukesän kukkijat kuten syreenit ja juhannusruusut olivat runsaimmillaan. Tänä vuonna monen puutartisen kasvin kukinta on ollut poikkeuksellisen näyttävää, mikä lisäsi päivän antia.

Avoimet puutarhat –tapahtuman järjestävät Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa. Tapahtuman mahdollistavat lisäksi Kekkilä Oy, Fiskars Oyj sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiö. Mukana tapahtumassa on lisäksi Suomen mielenterveysseura ry, jonka hyvän mielen pottiin http://potti.mielenterveysseura.fi/oma-mielipotti/16-460   voi edelleen lahjoittaa sopivaksi katsomansa summan.

Tapahtuman sivut www.avoimetpuutarhat.fi toimivat edelleen muun muassa puutarhamatkailukohteiden hakupaikkana.

 

twittergoogle_pluspinterestmailtwittergoogle_pluspinterestmail