Nuutajärven lasitehtaan ovet auki seitsemättä Lasivitriini-tapahtumaa varten

kuvaaja Heikki Haavisto. kuvaaja Heikki Haavisto.

UUTTA, VANHAA, ORASTAVAA JA INNOSTAVAA

Nuutajärven lasikylä elää myönteisten muutosten kynnyksellä. Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiön työ alkaa vähitellen näkyä, ja ensimmäisiä merkkejä siitä on täysin uudistettu, lasitaiteilija Anu Penttisen emännöimä Kahvila + Keittiö Sylvi. Lasivitriini-tapahtuma on oivallinen hetki tulla tutustumaan myös uusiin taidekäsityöalan yrittäjiin, uusiin työtiloihin, näyttelyihin ja koko Lasikylän tarjontaan.

Seitsemättä kertaa järjestettävä Lasivitriini avaa jälleen ovet Nuutajärven lasitehtaan tiloihin. Lukuisilla myyntipöydillä on eri puolilta Suomea saapuneiden lasin myyjien aarteita ostettavaksi ja katsottavaksi. Yllätyksiä saattaa ilmaantua Kotien kätköistä -pöydälle, jossa Nuutajärven kyläyhdistys myy muun muassa kirjaimellisesti vuosikymmeniä kätköissä olleita nuutajärveläisten laseja. Tälle pöydälle voi kuka tahansa tuoda omia lasiesineitään myytäväksi 5 euron hinnalla.

Nuutajärven muotoilijat, puhaltajat ja taidekäsityöläiset avaavat työtilansa ja pajansa, joihin kannattaa kurkistaa, sillä samanlaista kattausta et voi nähdä missään. Kauniissa vanhoissa rakennuksissa toimivissa Iittalan Nuutajärven Outlet-myymälässä ja NuGO Shopissaon yhteensä kymmenien eri muotoilijoiden tuotteita. Kannattaa poiketa myös lasitaiteilija Markku Salon uudessa galleriassa, Pajassa, jossa on hänen nykytuotantonsa ohella suuri pöydällinen yli 30-vuotisen uran kuluessa syntyneitä prototyyppejä, kokeiluja ja tuotantoesineitä. Ne ovat myynnissä vain Lasivitriini-päivänä.

Lasivitriinin ytimessä ollaan huutokaupassa ja yleisön lasiesineiden tunnistamisessa. Huutokaupan ainutlaatuiset taidelasiesineet ovat olleet aina suuren kiinnostuksen kohteina. Ja jono lienee odotettavissa, kun Suomen lasimuseon intendentti Kaisa Koivisto ja tutkija Hannele Viilomaa tunnistavat yleisön lasiesineitä museossa. Lasimuseo Prykäriin (Designmuseo Nuutajärvi) on vapaa pääsy tapahtumapäivänä.

Päivän aikana on viimeinen tilaisuus tutustua koruihin ja kunniamerkkeihin keskittyvään Sydämen puolella -kesänäyttelyyn. Näyttely on saanut säihkeessään ja mielikuvituksellisuudessaan paljon myönteistä huomiota.

 

Lasivitriini Nuutajärven lasikylässä la 26.8.2017 klo 10–16

 

Tapahtumapäivän aikataulu julkaistaan vkolla 33 sivuilla www.lasivitriini.fi ja www.nuutajarvi.fi

Huutokauppaluettelo julkaistaan vkolla 34 sivuilla www.lasivitriini.fi ja www.piijuska.net

Myyntipaikkavaraukset ja lisätietoa: Pia Pulakka puh. 040 583 1329 sähköposti pia.pulakka@gmail.com tai NuGO Shop puh. 044 039 6511 sähköposti lasigalleria@gmail.com, myyntipaikat 60 €

Kotien kätköistä -myyntipöytä: Nuutajärven kyläyhdistys ry, Leena Nummi, puh. 040 586 0253

Järjestäjät: Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO, Huutokauppahuone Piijuska Ky ja Lasikylän toimijat

www.lasivitriini.fi, www.nuutajarvi.fi, www.piijuska.net, www.nugo.fi

 

twittergoogle_pluspinterestmailtwittergoogle_pluspinterestmail