Syöpäsäätiöltä uusi tapa osanottoon verkossa

muistolahja_kuvakaappaus

Syöpäsäätiö tuo Suomeen uuden tavan kunnioittaa edesmenneen muistoa. Verkossa lähetettävä Muistolahja on kaunis osanottotervehdys, jolla voi samalla tukea syöpätutkimusta.

–   Muistolahja on digiajan vastaus läheisensä menettäneen huomioimiseen, kertoo yksityisvarainhankinnan päällikkö Asta Merenmies Syöpäsäätiöstä.

Muistolahjaan sisältyy kaunis osanottotervehdys, jonka voi lähettää itse tai Syöpäsäätiön kautta edesmenneen omaisille. Syöpäsäätiön verkkosivuilla voi valita sisällön, lahjoitussumman ja lähettää tervehdyksen vastaanottajalle.

Uusi muistolahja on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Vastaava tuote – Minnesgåvan –  on suosittu Ruotsissa Cancerfondenilla. Ruotsinkieliset ovatkin jo vuosia kyselleet Syöpäsäätiöltä vastaavaa tuotetta.

– Samalla kun tehtävämme on kertoa syöpätutkimuksen edistymisen tuomasta toivosta, on meidän ymmärrettävä surun kohtaamista ja tarjottava uusia tapoja siihen, Merenmies kertoo.

– Osanotto kertoo läheisensä menettäneelle muiden välittämisestä ja tuo lohtua omaisen menettäneelle.

-Moni on kaivannut kaunista tapaa, jolla kertoa osanotostaan surun kohdanneelle. Uusi Muistolahja madaltaa kynnystä lähettää osanotto. Uskomme, että monet arvostavat mahdollisuutta personoida osanottoviesti. Perinteiset värssyt ja kuva-aiheet eivät miellytä kaikkia.

Perinteinen postitettava muistoadressi on edelleen suosittu osanoton ilmaisun väline. Syöpäsäätiölle kertyy myös adressimyynnistä tuloja.

Syöpään kuolee yhä 33 ihmistä päivässä. Syöpäsäätiö on merkittävin yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja. Se toimii lahjoitusvaroin voittaakseen syövän. Kun Syöpäsäätiö perustettiin 69 vuotta sitten, vain yksi kolmesta syöpään sairastuneista selvisi. Nykyään kaksi kolmesta selviää.

 

Vuonna 1948 perustettu Syöpäsäätiö on taistellut jo lähes 70 vuotta syöpää vastaan. 

Joka päivä yli 80 suomalaista saa syöpädiagnoosin. Syöpäsäätiön tavoitteena on, että yhä useampi syöpä voitaisiin ehkäistä tai parantaa ja että kukaan sairastunut ei jää yksin. Säätiö on ollut mukana vaikuttamassa siihen, että yhä useampi voittaa vaikean sairauden: kun toiminnan alussa vain kolmannes syöpään sairastuneista voitiin parantaa, nykyään jo kaksi kolmesta paranee.

Lahjoitusvaroin toimiva säätiö tukee  kotimaista syöpätutkimusta sekä tarjoaa tukea ja neuvontaa syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Lisäksi Syöpäsäätiö edistää syövän ehkäisyä ja varhaista toteamista. Varoja ohjataan myös avustuksina vähävaraisille syöpäpotilaille sekä lapsen syöpäsairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneille perheille.

Syöpäsäätiö on osa Syöpäjärjestöjä.

twittergoogle_pluspinterestmailtwittergoogle_pluspinterestmail