Kirjaimellista arvostusta

tessu_MG_3784

Teija Penttilä, kotoisasti Tessu, parturi-kampaamo Tyykilyylistä arvostaa 100-vuotiaassa Suomessa itsenäisyyttä, luontoa, vuodenaikojen vaihtelua – monia muitakin hyviä, sadassa vuodessa parantuneitakin asioita löytyy, kun tarkemmin miettii. Ja toki, kyllä löytyy myös parannettavaa.

− Parasta Suomessa on itsenäisyys ja se, miten se voitettiin, Tessu sanoo.

Moni meistä on kuullut isovanhemmilta monenlaisia juttuja sota-ajoista.
− Nuorempana ajattelin, että taas pitää näitä jaarituksia kuunnella, mutta nyt vanhempana arvostan juuri sitä sitkeyttä ja sisua, jota sen aikaisilta nuorilta miehiltä ja naisilta vaadittiin. Siinä meni monilta parhaat nuoruusvuodet sodan melskeessä.

Tessu on käynyt katsomassa uusimman version Tuntemattomasta sotilaasta.
− Hienoa siinä on se, että pikkaisen oli myös naisen näkökulmaa filmiin päässyt.

Myös luonto on Tessun mielestä Suomessa parasta.
− Eri vuodenajat ja vaihtuvat värit. Tosin kesät voisivat olla lämpimämpiä.

Sadassa vuodessa on Tessun mukaan Suomessa kehittynyt hyvään suuntaan naisten ja miesten välinen tasa-arvo.
− Myös koulutus on kunnossa ja satavuotias Suomi on jo melko kansainvälinen, silti oman identiteettinsä säilyttäen.

Yhden asian Tessu erityisesti haluaisi kuitenkin saattaa kuntoon.
− Vielä kun saisimme kaikki sotien veteraanit, joita tosin ei enää runsaasti ole, huolehdittua ja hoidettua. Näyttäisimme sitä arvostusta ihan kirjaimellisesti heille, joiden ansiosta elämme tässä vapaassa ja ihanassa maassa. Joskus nimittäin harmittaa se, etten koskaan sitä arvostusta ehtinyt omille isovanhemmilleni näyttää.Lue lisää »
Kartanonkatu 4, Forssa
www.tyykilyyli.fi


twittergoogle_pluspinterestmailtwittergoogle_pluspinterestmail