Tiloja ihmisille

Rakennusarkkitehti Päivi Pylkkönen-Palm perusti arkkitehtuurisuunnittelutoimiston vuonna 1990 ja on sen jälkeen suunnitellut lukuisia päiväkoteja, kouluja, palvelutaloja, virastoja ja muita julkisia tiloja sekä asuinrakennuksia kerrostaloista rivitaloihin ja omakotitaloihin. Kohteet ovat niin korjaus – kuin uudisrakennuskohteitakin.

Suurin asiakasryhmä ovat kaupungit, kunnat ja seurakunnat. Renor Oy on ollut viime vuodet Päivi Pylkkönen-Palmin yksi tärkeimmistä asiakkaista Forssan kaupungin ja Forssan seurakuntayhtymän ohella. Renor Oy:lle Päivi Pylkkönen-Palm on suunnitellut Finlaysonin vanhaan kutomoon Kutomon Fysioterapia ja Liikuntakeskuksen, Hoivakoti Pumpulin ja Terveystalon laajennukset. Forssan kaupungille hän on suunnitellut mm. Keskustan päiväkodin, Tehtaankoulun, Pihakoivun päiväkodin ja Vieremän koulun peruskorjaukset sekä Forssan seurakunnalle seurakuntatalon ja siihen liittyvän asuintalon korjaukset sekä Klemelän leirikeskuksen korjaukset.

Rakennus on kuin kone, jossa jokaisen osan eli toiminnan on oltava oikealla paikallaan. Koneen omaisuutta lisää rakennuksen vaatima lämpö-, vesi-, ilmastointi- ja automatiikkalaitteet. Rakennuksen julkisivu ja sisämateriaalit ilmentävät käyttöä, eli esim. päiväkodeissa lapsen mittakaavainen, värikäs ja palvelutaloissa rauhallinen, kodinomainen ilme. Lisäksi rakennuksen julkisivun tulee harmoninen ja olla sopusoinnussa ympäristönsä kanssa, korostaa Päivi Pylkkönen-Palm.