Mestarit verhoilevat ja entisöivät

Verhoiluliike Wiik on Matkussa sijaitseva huonekalujen verhoiluun ja entisöintiin erikoistunut perheyritys. Sen perusti Yrjö Wiik jo 1973. Vuonna 2003 yritys muuttui osakeyhtiöksi ja lapsetkin tulivat perheyrityksen osakkaiksi.

Yrityksessä on neljä vakituista työntekijää, joista kahdella on alan mestaritutkinto. Lisäksi alan oppilaitoksista tulee harjoittelijoita mestareiden oppiin.

Verhoiluliike Wiikin päätoimiala on nimen mukaisesti huonekalujen verhoilu. Sen lisäksi yrityksessä tehdään huonekalujen pintakäsittelyjä, valmistetaan mm. jalkaraheja, laiskanlinnoja ja sohvia mittojen mukaan, tehdään pienimuotoisia puutöitä ja kynäruiskumaalauksia mm. moottoripyöriin ja kypäriin.

Wiikille tulevat työt ovat hyvin monenlaisia ja hyvin eri kuntoisia. Joku haluaa korjauttaa tavallisen kahden istuttavan nahkasohvan, jonka ompelusaumat ovat ratkenneet. Kunnostuksen tarkoituksena on saada sohva ehjäksi ja antaa hyvälle huonekalulle lisää käyttöikää.

Toinen haluaa kunnostettavan isovanhemmilta saadun huonokuntoisen sohvan, josta puuttuu osia. Sohvaa on säilytetty käyttökelvottomana vuosia navetan vintillä. Tällaiselle kunnostustyölle yhtenä tärkeänä lähtökohtana ovat muistot lapsuudesta ja siitä, miltä sohva näytti parhaimmillaan. Tällöin kunnostettavassa sohvassa saa näkyä sen ikä ja ajan henki säilytetään tarkoituksella. Työ suoritetaan aina perinteisiä materiaaleja ja menetelmiä käyttäen.

Verhoiluliike Wiik palvelee sekä yksityisiä että yrityksiä, kuten ravintoloita, sairaaloita, seurakuntia, valtion virastoja ja juhlahuoneistoja. Onpa Wiikin verhoilemia tuotteita jopa mm. Smolnassa sekä Kesärannassa.

Verhoiluliike Wiik on alansa ammattilainen 40 vuoden kokemuksella.