Näin valitset kotiisi oikeanlaisen robotti-imurin

Vaikka robotti-imurit saapuivat markkinoille jo vuosituhannen alussa, tuohon aikaan robotti-imurin olemassaolo suomalaisissa kotitalouksissa oli vielä harvinaista herkkua. Tänä päivänä robotti-imurin tarjoama apu kotitöissä on kasvattanut hurjasti suosiotaan ja monissa perheissä pohditaan jo täydellä teholla robotti-imurin hankintaa. Millaisiin asioihin robotti-imurin hankinnassa kannattaa sitten kiinnittää huomiota?

Robotti-imurien ominaisuuksia kannattaa vertailla

Robotti-imurien suosion kasvaessa markkinoille on saapunut kymmeniä uusia valmistajia, joten valikoima on tänä päivänä hyvin laaja. Tärkeintä robotti-imurin valinnassa on erilaisten vaihtoehtojen vertaaminen toisiinsa, sillä paras robotti-imuri on sellainen imuri, joka vastaa ominaisuuksiltaan sitä, mitä itse tarvitsee. Yhdelle siis suurin yksittäinen tekijä voi olla kilpailukykyinen hinta, kun taas toinen etsii kotiinsa äärimmäisen tehokasta ja itsenäistä apuria.

Ennen ostoksille suuntaamista onkin tärkeää, että vertaa robottipölynimureita huolellisesti keskenään. Vertailu on helppo tehdä verkossa jo hyvissä ajoin ennen kauppaan lähtöä, sillä monipuolisen ja tarkan vertailuoppaan ansiosta on mahdollista selvittää etukäteen kaikki tärkeimmät ominaisuudet, jotka hyvällä robotti-imurilla tulee olla.

Kiinnitä näihin asioihin huomiota robotti-imuria valitessasi

 1. Hinta
  Robotti-imureita löytyy tänä päivänä useista eri hintaluokista. Usein hintaan vaikuttavat sekä imurin ominaisuudet että merkki. Pelkkään merkkiin ei toki kuitenkaan kannata luottaa, vaan merkkiä enemmän huomiota kannattaa kiinnittää imurin ominaisuuksiin.
 2. Melutaso
  Yksi robotti-imurin hyvistä puolista on se, että ne ovat tavallista imuria hiljaisempia. Useimpien robotti-imurien äänitaso vaihtelee 65–75 desibelin välillä. Se, miten kukin kokee robotti-imurista lähtevän melun, on kuitenkin hyvin yksilöllistä.
 3. Imuteho
  Tarvittava imuteho riippuu pitkälti siitä, kuinka likaisia tiloja robotti-imurin halutaan siivoavan. Imutehon mittaamiseen käytetään joko watteja (W) tai pascaleja (Pa) valmistajasta riippuen.
 4. Robotti-imurin muut toiminnot
  Muita robotti-imurin valinnassa tärkeitä ominaisuuksia ovat muun muassa imurin käyttöaika, siivousalueen laajuus, moppaustoiminto ja navigointi. Mitä enemmän ominaisuuksia robotti-imurista löytyy, sitä korkeampi hinta yleensä myös on.
3 Jan 2024